Over ons

Doel van de vereniging is het bevorderen van kennis over het verleden en het daardoor onderhouden van de belangstelling en waardering voor het heden en de toekomst van Zaandam. Het vanuit historisch bewustzijn bevorderen van contacten tussen (groepen van) inwoners van Zaandam en anderszins het leveren van bijdragen aan de gemeenschapszin van de inwoners en bedrijven, gevestigd in Zaandam. Het leveren van een bijdrage aan het behoud, herstel en gepast gebruik van historisch erfgoed van Zaandam en het versterken van de identiteit van Zaandam als aanjager van de economische geschiedenis van de Zaanstreek.

Het bestuur bestaat uit Paul Vreeken (voorzitter), Hessel Kraaij (secretaris), vacant (penningmeester) en leden Ursulien van Berge en Harry van Nek. De vacature van penningmeester wordt extern ingevuld door Miranda de Boorder als adviserend lid van het bestuur.

De vereniging Historisch Zaandam is elke maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig in De Bovenkruier, Drielse Wetering 49, 1509 KP Zaandam (Kalf). Elke laatste maandag van de maand organiseren we een ‘Historisch Café’. We hebben een uitgebreide bibliotheek over Zaandam in De Bovenkruier. Er is een boekentafel waar u voordelig dubbele boeken uit onze bibliotheek kunt kopen. Wie foto’s aan de vereniging ter beschikking wil stellen of deze (ter plaatse of later) wil laten scannen, kan ook terecht. Maar ook voor alleen maar een (Zaans) praatje bent u van harte welkom.

Er is ruimte voor aanvulling van het bestuur en actieve leden voor onze diverse werkgroepen. U kunt vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden via e-mail info@historisch-zaandam.nl 

We zijn zeer verheugd tot ons Comité van Aanbeveling te mogen rekenen: Jeroen Olthof, Piet Oudega en Cor Visser.

Voor meer informatie Hessel Kraaij M 06-44902601.