De Poelenburcht 40 jaar

In aanwezigheid van wel vier wethouders, twee van het huidige stadsbestuur Sanne Munnikendam en Songül Mutluer en twee oud-wethouder Corrie Noom en Ton Brinkman, werd op zaterdagochtend herdacht dat de Poelenburcht het 40 jarig bestaan viert.

Het Wereldvrouwenkoor zong de Poelenburg Ballade en in haar openingstoespraak memoreerde Elly Oomen dat Poelenburg in de beginfase vooral bewoond werd door arbeiders van buiten de Zaanstreek; Friezen, Groningers, Italianen en Rotterdammers. Het was de Zaanse Gemeenschap, dit instituut bestaat al lang niet meer, dat pogingen deed om samen met bewoners meer samenhang in de wijk te brengen tussen de bewoners.  Dat was het begin van De Poelenburcht nu 40 jaar geleden.

Er is een grote tentoonstelling met zeer veel foto’s uit die veertig jaar. Van de bouw in 1978, foto’s van de clubjes die er waren zoals fotograferen voor kinderen inclusief ontwikkelen en afdrukken. Zo zie je hoe het in die 40 jaar is veranderd, alles is nu digitaal.

Maar wat je vooral op de foto’s ziet zijn de talloze vrijwilligers die in de afgelopen jaren hun best hebben gedaan iets van de wijk te willen maken. Zij vooral  verdienen een grote pluim voor hun inzet.

Het storten van beton voor de fundering in  1978.