Lezingen NVG in Dirk Prins GEANNULEERD

In verband met de maatregelen rond de indamming van het corona-virus wordt deze lezing uitgesteld tot een latere datum.

door Ruud Meijns

NGV lezingen in Dirk Prins

De Nederlandse Genealogische Vereniging, onderzoekers naar voorouders, houden één maal per maand een lezing in het Wijkcentrum Dirk Prins aan de A.G. Verbeekstraat.  De lezingen hebben altijd een algemeen karakter. Zo was er donderdag 27 februari een lezing over de Nederlandse Schutterij. Op 26 maart wordt een lezing gegeven met de titel ‘150 jaar railvervoer in de Zaanstreek’.

Zo’n reeks lezingen wordt afgewisseld met een genealogisch Café. Soms met een kleine inleiding over het zoeken naar voorouders en daarna kunnen de bezoekers met hun vragen komen over hun eigen onderzoek. U kunt dan uw laptop meenemen, er is Wifi en dan leert u de kneepjes van het vak. En die zijn er echt wel. Als je weet waar en hoe je moet zoeken ben je al een eind op weg.

Lezing van Paul Tjeertes over de Nederlandse Schutterij.

 Voor zowel het Café als de lezingen is de toegang gratis voor leden en niet-leden.

Enige tijd geleden is de  officiële afdeling Zaanstreek van de NGV ter ziele was gegaan door het gebrek aan bestuursleden. Nu hebben een aantal geïnteresseerde stamboom-onderzoekers het opgepakt om de traditie van de lezingen en het promoten van het stamboomonderzoek voort te zetten. De belangstelling voor het onderzoek is groeiende zeker door het tv-programma ‘Verborgen verleden’ waarin de stamboom van een bekende Nederlander wordt onderzocht.

Bij de lezingen komt soms ook de voorouder om de hoek kijken. Bij de schutterij zijn de lijsten van officieren en manschappen te raadplegen. Bij de spoorwegen zijn boeken met spoorwegpersoneel te vinden. Je moet het maar net weten en daar zijn de Genealogische Café’s een uitgelezen gelegenheid voor.

 

26 maart een lezing over “150 jaar railvervoer in de Zaanstreek”

Spreker is Jan van der Male, schrijver van het boek met bovenstaande titel.

Toegang gratis voor leden en niet leden.

Zaal open vanaf 19.30 uur, lezing begint om 20.00 uur.

Info : ngvzaanstreekw@gmail.com

 

 

Foto’s: Rene Bont, Genlink en het CBG.