Pieter Schoen – Wie zijn dit?

Dit is een kleine afbeelding van een hele grote foto, bovendien een met de hand gemaakte. Het gemeentearchief is bezig met het digitaliseren van de foto dus voorlopig moeten we het hiermee doen. De eigenaar was zo goed ons er even naar te laten kijken. De vraag is wie staan er op en wanneer was het?

De foto is genomen op het terrein van Pieter Schoen in de Oostzijde en wij denken dan ook dat dit het personeel van Pieter Schoen is. Dat het de Oostzijde is, is o.a. te zien aan de gebouwen die er achter staan zoals Sancta Maria. De foto is is twee delen gescand vandaar  wit in het midden.

Het zou natuurlijk mooi zijn om meer van deze foto te weten te komen en daarom zal de vereniging Historisch Zaandam de foto tentoonstellen tijdens de Erfgoedmarkt a.s. 1 september in de Oostzijderkerk.

Heeft u gewerkt bij Pieter Schoen, staat u op de foto of weet u ervan dat de foto werd gemaakt; kom dan langs en vertel wat u weet. Uw verhalen zijn belangrijk! Kom langs en misschien ziet u wel oud-collega’s

De foto is ook als PDF (in 2 delen) te downloaden zodat u hem beter kunt bekijken. HIER  downloaden 1 en 2.