‘Van Zilverpad tot Winkelhart’ op de longlist voor de De BredeNHofprijs voor de Zaanse geschiedenis

Het boek over de geschiedenis van de Gedempte Gracht, een uitgave van de Uitgeverij Noord-Holland in samenwerking met Historisch Zaandam, staat natuurlijk ook op de longlist voor de Bredenhofprijs.

Nergens in Nederland wordt de regionale geschiedenis zo levend gehouden als in de Zaanstreek. Ieder jaar verschijnen er tientallen nieuwe publicaties over de rijke Zaanse historie, geschreven door verenigingen, stichtingen, professionele auteurs en amateurs.

In 2020 heeft de Bredenhofstichting de Bredenhofprijs ingesteld. Deze tweejaarlijkse prijs heeft tot doel het stimuleren van onderzoek naar en het beschrijven van de Zaanse geschiedenis, alsmede het bevorderen van de belangstelling voor de Zaanse geschiedschrijving en haar auteurs.

Alle publicaties over de Zaanse geschiedenis in de afgelopen twee jaar verschenen zijn en die vrij verkrijgbaar zijn, komen in aanmerking voor deze prijs. Een vakkundige jury selecteert uit alle publicaties een shortlist van vijf titels, waaruit zij een winnaar aanwijst.

De uitreiking van deze prijs vindt voor de eerste keer plaats op donderdag 8 april 2021 in de Bullekerk te Zaandam.

Bekijk hier alle genomineerden