Bedankjes

De vereniging Historisch Zaandam mag zich gelukkig prijzen dat er mensen zijn die aan ons denken als ze zaken in hun bezit hebben zoals boeken, ansichten e.d.. Wij zijn daar erg blij mee en willen ze met name bedanken.

Klaas Hollebeek (1900 – 1978)

Klaas Hollebeek was een liefhebber van geschiedenis. Hij heeft een kleine geschiedenis van Haaldersbroek geschreven, die door menig geschiedschrijver is ingezien, maar nooit is uitgegeven. Hollebeek heeft vanaf 1925 op Haaldersbroek gewoond in een 2 onder 1 kapwoning die hij met z’n ouders liet bouwen en ook deelde.

Daarnaast verzamelde hij ansichten van Zaandam en knipte hij alles uit kranten wat met de westkant van Zaandam te maken had. Via zijn kleindochter Jolanda Hendriks mochten wij de ansichten en de knipsels inkijken en hebben daar uitgebreid scans van gemaakt.

Als vereniging zijn we daar zeer blij mee en onze dank gaat uit naar zijn kleindochter en de verzamelaar dhr. Hollebeek .

Familie Koolman

Els en Kees Koolman (Keko) hebben jarenlang verzameld, veel kunst, maar ook boeken. Kees is in 2012 overleden en Els was zo goed bij het opruimen van het verzamelde werk ook aan onze vereniging te denken.

We hebben inmiddels al enkele ritjes gemaakt en mochten vele boeken, ansichtkaarten overnemen. Vooral de boekwerken die op de Zaanstreek, en vooral Zaandam,  betrekking hebben, zullen bij ons een speciaal plaatsje krijgen. Heel veel dank.